Heta peppargurkor

En inläggning för den som gillar det riktigt starka. Inläggningen är helt utan socker och görs på de minsta gurkorna.
Femina Nr 8 augusti 1994
Lag:
  1. Borsta gurkorna noga rena med mjuk borste i kallt vatten. Lägg dem i en bunke och strö på saltet.
  2. Låt dem dra 3-6 timmar beroende på önskad sälta. Spola sen av saltet och låt gurkorna rinna av.
  3. Koka under tiden upp ättika och vatten. Låt lagen kallna och tillsätt konservingsmedel.
  4. Skala lök och vitlök, kärna ur pepperonin om den är färsk. Den är mycket stark – gnid inte ögonen efteråt och spola gärna bort kärnorna.
  5. Varva gurkor, lök, vitlök och pepperoni i en ren, atamonsköljd glasburk och strö kryddorna mellan varven.
  6. Slå på den kalla lagen och förslut burken.
  7. Klara efter ett par veckor.