Meny vecka 50 (2018-12-10 — 12-14)

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • Färsk pasta med örtmarinerad majskycklingfilé från Bjärefågel, krämig citronsås, fänkål, oliver, persilja, ruccola och grana panano ost
Aptiten
  • Dansk sjömansbiff med lingon och inlagd gurka
Bricks Eatery
  • Kalops på hjort och morötter med inlagda betor Venison stew with carrots and beetroot
  • Kyckling tandoori med butter sauce, mandel och russin Chicken tandoori with butter sauce, almond and raisins
  • Spansk bondomelett med kräm på rökt ost Spanish omelet with smoked cheese creme
Cafe Bryggan
  • Köttbullar med gräddsås, lingon och kokt potatis
Finn Inn
  • Biffsauté Stroganoff med smetana, saltgurka & ris (GF)
  • Bönsallad med linser, avocado, tomat & chiliflakes (GF)(LF)
  • Stroganoff med smetana, saltgurka & ris(GF)
Höjdpunkten
  • Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis
  • Färsbiff med tomatsås och potatis
Ideon Delta
  • Dill och korianderbakad fiskfilé med vitvinssås och potatis
  • Het chiligryta med korv samt stekt ris
  • Vårrullar med het chilisås och ris
Ideon Edison
  • Kokos, masaman, blomkål med sötpotatis & kikärter
  • Kycklingfilé med gräddbrynt savoykål & hasselnötter
  • Koreanskt bbq fläsk, ris lime, koriander och syrad rättika
Kryddhyllan
  • Biff a la Lindström med ättiksgurka och gräddsås
  • Fiskgratäng med sparris och champinjoner
  • Fylld paprika med nötter, svamp och soltorkade tomater
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 50
Magnus Kitchen
  • Plommon späckad karrè med kokt potatis, gräddsås och lingon.​
  • Veckans: ​​​​​​Chili con carne med ris och syrad grädde.
Medicon Village
  • Asiatiska skinkfärsbiffar med kimchi smaksatt rättika, syrad lök och basmatiris
  • Ugnsbakad zucchini, lök, oliver, tomat kikärtor och ris
  • Kyckling med grädde, Dijon, basilika, tomat, vitlök, bakad spetskål och rostad potatis
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Ostpanerad kålrot serveras med tomatsås och ris
  • Sprödbakad fisk serveras med dansk remulad, citron och kokt potatis
  • Fresh Market
  • Piccata på fläsk, serveras med tomatsås samt ris
Paolos
Scotland Yard
  • Broccoligratäng med solroskärnor och bulgursallad med vårlök och selleri
  • Grillad festivalkorv med räksallad, gurkmajonnäs och potatismos
  • Kycklinggryta Korma med jasminris och mango, salladslök och koriander
  • Rostad majssoppa

Tisdag

Annas Kök
  • Krispig fläskstek från skånsk gris serveras med puré på plommon och äpple, smörstekt brysselkål, gräddsås, råhyvlat äpple och rostad potatis
Aptiten
  • Stekt panerad spätta med potatis, remouladesås och sallad
Bricks Eatery
  • Färsbiffar med bacon, äpple och gräddsås Patties with bacon, apple and cream sauce
  • Gulaschgryta med gräddfil och saltgurka Gulasch stew with sour cream and pickled gherkin
  • Falafel med tabbouleh och tahiniyoghurt Falafel with tabbouleh and tahini yoghurt
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, skinka, picklade senapsfrön Tomato sauce, mozzarella, ham, pickled mustard seeds
Cafe Bryggan
  • Pocherad sejfilé med tomat-citrus-kokos, koriander och potatisstomp
Finn Inn
  • Nötfärsbiff med pepparsås, morötter & rostad potatis
  • Rödbetssallad med rökt skinka, ost, spenat, solrosfrön & honungsvinaigrette (GF)
  • Falafel med morötter, rostad potatis & skysås(LF)
Höjdpunkten
  • Stekt panerad torskfilé med skarpsås och kokt potatis
  • Kycklinggryta med soltorkade tomater, serveras med ris
Ideon Delta
  • Spagetti med köttfärssås samt riven ost
  • Kycklingbröst med tomat och apelsin, serveras med potatis
  • Vegetarisk korvgryta med ris
Ideon Edison
  • Varm sallad med rostade grönsaker, granatäpple, mynta, spenat & vete
  • Bakat oxytterlår från Sjöbo, potatis, dijon, kapris, dill och dragonmajjo
  • Fläsk med nordafrikanska smaker, kanel, torkade aprikoser & oregano. Serveras med matvete
Kryddhyllan
  • Ost-och skinkfylld fläsknoisette med klyftpotatis
  • Ugnsbakad lax med dillsås och pepparotsmos
  • Ostpanerad rotselleri med tomat- och paprikaröra
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 50
Magnus Kitchen
  • Sprödbakad torsk med kokt potatisoch remuladesås.
  • Veckans: ​​​​​​Chili con carne med ris och syrad grädde.
Medicon Village
  • Kolja Teriyaki med bönor, Wakame/gurksallad och ris
  • Risotto med kryddost, edemamebönor, svamp och parmesanost
  • Bakad karré med chévrecréme, lönnrökt tomat och lökröra, rostad potatis
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Pizza med getost, valnötter, honung och ruccola
  • Lasagne al forno serveras med tomatsallad
  • Fresh Market
  • Wallenbergare serveras med skirat smör, potatispuré, gröna ärtor samt rårörda lingon
Paolos
  • PASTA: CARBONARA (pancetta, lök, grädde, svartpeppar)
  • PASTA: POMODORE E CARCIOFI (tomatsås, kronärtskocka)
  • PIZZOR: BOSCAIOLA | SALUMI MISTI | PARMIGIANA
Scotland Yard
  • Nudlar och sojafärssås med rotfrukter, tomat och basilika
  • Mandelpanerad sejfilé med brynt dillsmör och potatis med fänkål och dill
  • Sydafrikansk köttfärslåda (Boboti) med aprikosris och yoghurt
  • Rödbetssoppa

Onsdag

Annas Kök
  • Smörbakad färsk torskfilé med puré på gröna ärtor, beurre blanc sås med skånsk senap, sockerärtor, ärtskott och kokt potatis
Aptiten
  • kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingon
Bricks Eatery
  • Bakad lax med skaldjurssås, potatismos och citron Baked salmon with seafood sauce, mashed potatoes and lemon
  • English Breakfast- korv, blodpudding, bakad tomat, ägg, toast, vita bönor i tomatsås English Breakfast- sausage, black pudding, baked tomato, egg, toast, baked beans
  • Palak paneer med vår egen ost, koriander och tomat Palak paneer with cheese, coriander and tomato
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, skinka, picklade senapsfrön Tomato sauce, mozzarella, ham, pickled mustard seeds
Cafe Bryggan
  • Småländska isterband med persiljestuvad potatis, rödbetor och senap
Finn Inn
  • Stekt regnbågsfilé med pepparrotsärtcrème, vitvinssås & kokt potatis
  • Kryddig korvgryta med BBQ-crème
  • Äpple-& sellerisallad med valnötter & kalkon (GF)(LF)
  • Rödbetsbiff med blomkålsris & tomatsalsa (LF)
Höjdpunkten
  • Korv Stroganoff, serveras med ris och créme fraiche
  • Pocherad sejfilé med kaprissås och kokt potatis
Ideon Delta
  • Mustig högrevsgryta med kokt potatis
  • Ajvarbakad fiskfilé med ris
  • Grönsakspaj med tomatsalsa
Ideon Edison
  • Morotssoppa med picklad rättika & krutonger
  • Kalkon från Toftebo med pressgurka, gräddsås & vinbärskompott
  • Fishcakes med koriander; chili, lime & sötpotatisstomp
Kryddhyllan
  • Raggmunkar med stekt rimmat fläsk och lingonsylt
  • Sesam-och solrosfröstekt kolja med dill-och limeyoghurt
  • Raggmunkar med stekt palsternacka och lingonkeso
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 50
Magnus Kitchen
  • Panerad kycklingfilè med pilaffris.​
  • Veckans: ​​​​​​Chili con carne med ris och syrad grädde.
Medicon Village
  • Julinspirerad kotlettrad med glacerad rödkål, glöggsky och rostad potatis
  • Morots/chilibiff med puylinser, nejlika, apelsin och basmatiris
  • Urbenat kycklinglår med soltorkad tomatcréme, citronbakad blomkål och rostade potatisar
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Pulled oumpfh med stekt gnocchi
  • Kyckling vindaloo med yoghurt och ris
  • Fresh Market
  • Kebab Buffé med pommes
  • Helstekt fläskkarré med pepparsås, pommes duschess och stekt salladslök & svamp
Paolos
  • PASTA: VELUTATA DI SALMONE FUMICATO (kallrökt lax, grädde)
  • PASTA: CREMA DI PEPERONI (tomat, paprika, örter, grädde)
  • PIZZOR: CALABRESE | PARMA | PRIMAVERA
Scotland Yard
  • Vitlök och persiljekryddade bönbiffar med yoghurt
  • Havets Wallenbergare med lime och chiliyoghurt, potatispuré med gräslök
  • Mustig chiligryta med rödvin, lök och tomat samt ris och syrad grädde
  • Linssoppa med morot, chili och kokosgrädde

Torsdag

Annas Kök
  • Kalkonfilé från Vikingfågel i Munka-Ljungby med tandoorikryddor, ugnsbakad sötpotatis, couscous, yoghurt, mynta och rostad kokos
Aptiten
  • Kyckling schnitzel med stekt potatis och bearnaisesås
Bricks Eatery
  • Grönkålssoppa med tupp rilette, krutonger och en liten dessert Green kale soup with rooster rilette, croutons and a small dessert
  • Enchiladas med ost, majssalsa och syrlig rödkål Enchiladas with cheese, corn salsa and sour red cabbage
  • Grönkålssoppa med rotselleri, linser och en liten dessert Green kale soup with celeriac, lentils and a small dessert
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, salami, oliver Tomato sauce, mozzarella, salami, olives
Cafe Bryggan
  • Rimmad kalvbringa med pepparrotssås, persilja och kokt potatis
Finn Inn
  • Helstekt kotlettrad med BBQ-sås, ugnsstekt potatis & cole slaw (GF)(LF)
  • Ärtsoppa med bog, pannkaka, sylt & grädde
  • Pärlcouscous med räkor & champinjoner
  • Moussaka med tzatziki (GF)
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med fläskkorv, fläsklägg och senap samt tillbehör: pannkakor med sylt och vispad grädde
  • Kålpudding med gräddsås, potatis och lingonsylt
Ideon Delta
  • Ärtsoppa med pannkakor, sylt och grädde
  • Köttfärslimpa med krämig tomatsås och stekt potatis
  • Champinjon soppa
Ideon Edison
  • Veg Tacos,med halloumi, koriander, bönor, tomat & chili
  • Wallenbergare med mos, ärtor, lingon & smör
  • Fiskgryta med saffranscreme, fänkål, morot & dragon
Kryddhyllan
  • Helstekt kalkonbröst med ugnsrotsaker och dragonsås
  • Krämig fiskpasta med parmesan
  • Vegetarisk lasagne med fetaost och soltorkad tomat
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 50
Magnus Kitchen
  • Chili beef stew med stompad potatis och saltgurka.
  • Veckans: ​​​​​​Chili con carne med ris och syrad grädde.
Medicon Village
  • Lättrökt honungsbakad karré med Succotash och klyftpotatis
  • Bönragu med gratinerad spetskål och korianderyoghurt
  • Fetaost och svarta sesamfröbakad spättafilé med vitvinsås, haricote verts och ris
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Vitlöks rostad broccoli med valnötter och ädelost, serveras med bönner
  • Kalops med kokt potatis och rödbetor
  • Fresh Market
  • Pulled pork burgare med picklad rödlök, cole slaw och pommes frites
Paolos
  • PASTA: "SLOW COOKED LAMB" (lamm, tomat, örter)
  • PASTA: CREMA DI ZUCCA E ROCCULA (pumpa, grädde, ruccola)
  • PIZZOR: QUATRO STAGIONI | SALMONE FUMICATO | MOZZARELLA DI BUFFOLA
Scotland Yard
  • Fried rice med böngroddar, pakchoy, pulled vego och nötter
  • KRAV ärtsoppa med fläsktärningar, Eko pannkakor med restaurangens tillbehör
  • Persiljejärpar med gräddsås, saltgurka och lingonsylt samt potatis
  • Redd grönsakssoppa med örter

Fredag

Annas Kök
  • Burgare på svensk högrevsfärs i nybakad briochebulle med cheddarost, karamelliserad lök, krispig sallad, saltgurka, tomat, klyftpotatis och dragonmajonnäs
Aptiten
  • Helstekt fläskfié med potatisgratäng och rosépepparsås
Bricks Eatery
  • Bogrevben med äpple sky och brysselkål Ribs with apple gravy and Brussels sprouts
  • Dagens fångst med krispig chorizo, tomatsås och saffransris Today's catch with crispy chorizo, tomato sauce and saffron rice
  • Potatis & broccoli Fritters med skocka majjo och krisp Potatoes & broccoli Fritters with Jerusalem artichoke majo and crisp
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, salami, oliver Tomato sauce, mozzarella, salami, olives
Cafe Bryggan
  • Kryddstekt Kalkonbröst med bulgur, tomatcurry och yoghurt
Finn Inn
  • Varmmarinerad fläskfilé med ajvarcrème & rostad potatis(GF)
  • Grillade kronärtskockshjärtan med soltorkade tomater, kikärtor, torkad aprikos & fetaost (GF)
  • Vårrullar med ris & teriyakisås (LF)
Höjdpunkten
  • Stekt panerad rödspätta med remuladsås och kokt potatis
  • Pasta Carbonara, serveras med parmesanost och rå äggula
Ideon Delta
  • Ost och ananas gratinerad kassler med sky samt potatisgratäng
  • Torsk med skånsk senapssås samt kokt potatis
  • Grönsaksbiff med vegetarisk sky samt stekt potatis
Ideon Edison
  • Rostad blomkål med linser, grönärtscreme, ostronskivling & pumpakärnor
  • Karre från karlsfält med rödbetsallad & mejram
  • Oxe från Blentarp med stjärnanis & kanel, chimichurri och majskräm
Kryddhyllan
  • Helstekt fläskfilé med bearnaisesås och brynt potatis
  • Smörstekt fiskfile med dillpotatis och äggsås
  • Morotsbiff med pastasallad och fetaostkeso
Linnérs Mat
  • Ingen meny för vecka 50
Magnus Kitchen
  • Wallenbergare med potatis, gräddsås och lingon. ​
  • Veckans: ​​​​​​Chili con carne med ris och syrad grädde.
Medicon Village
  • Tupp Wallenbergare med skirat smör, ärtor och potatispuré
  • Färsk pasta med stuvad spenat, pumpafröpesto och ruccola
  • Pulled Beef med majsbröd, syrad lök, crème fraiche och ris
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
Nya Hilda
  • Tom khai gai soppa med vårlök och svamp
  • Nattbakad fläsksida, med syrad rödkål, grillat bröd, senap och gräddsås
  • Fresh Market
  • Grillad stek sandwich serveras med bröd, rostad rostad potatis, bbq glaze och en tomatsallad 99kr
Paolos
  • PASTA: SALSICCA AL SUGO (tomat, vitt vin, salsiccia)
  • PASTA: VELLUTATA DI FUNGHI (svamp, grädde, örter)
  • PIZZOR: FUNGHI E COPPA | PANCETTA | CAPRINHA
Scotland Yard
  • Bami goreng
  • Julbuffé med småvarmt
  • Pestobakad kummel med hollandaisesås, gröna ärtor och spenat och potatispuré
  • Paprikasoppa med kummin och chili