Meny vecka 9 (2020-02-24 — 02-28) RSS JSON

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • 20 timmarsbakad dansk fläskestek av svensk rapsgris, vår egen rödvinskokta rödkål, krämig rotselleripuré, glaserade Gala äpplen, kulpotatis rostad med färsk timjan och mustig sky
Bricks Eatery
  • Kroppkakor med brynt smör, lingon och kål Potato dumplings with browned butter, lingonberry and cabbage
  • Indisk kycklinggryta med kikärtor och myntayoghurt Indian chicken stew with chickpeas and mint yogurt
  • Fylld pasta med tomatragu, ruccola och pecorino Stuffed pasta with tomato stew, arugula and pecorino
Cafe Bryggan
  • Skinkstek med potatis-prästoststomp, svampsås & saltgurka
Finn Inn
  • Schnitzel med kantarellsmör, purjostekt majs & ugnsrostad potatis
  • Kalkonsallad med mozzarella, paprika, tomat, gurka & vinaigrette (GF)
  • Schnitzel med kantarellsmör, purjostekt majs & ugnsrostad potatis
Höjdpunkten
  • Ugnsgratinerad kassler med champinjonsås, serveras med ris.
  • Biff stroganoff, serveras med ris och crème fraiche.
Ideon Delta
Ideon Edison
  • Italiensk bondomelett med potatis, getost och rosmarin, serveras med en sallad på zucchini & kronärtskocka
  • Kalops på skånskt högrev med morötter & vinägerbakade betor
  • Tandoori kyckling med raita & kardemummaris
Kryddhyllan
  • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
  • Mandelfisk med kokt potatis och skirat smör
  • Rotsakspytt med rödbetor och stekt ägg
Magnus Kitchen
  • Dansk sjömansbiff med inlagd gurka och lingon​
Medicon Village
  • Mexikansk oxfärsgryta med jalapeños, tomat, bönor, lök o ris
  • Spansk tortilla (potatisomelett) med paprika, lök, oliver, potatis och limecrème
  • Bakad svensk fläskkotlettrad med rödvinssås, marinerad blomkål/broccoli och korngryn
Scotland Yard
  • Chili sin carne with soy, vegetables and chiliroasted rice with parsley
  • Whitewinesteamed capehake with pumpkincreme, roasted turnip, chili and potatoepuré
  • Chili con carne with sourcream and jasminrice
  • Vegetarian spinashsoup

Tisdag

Annas Kök
  • Purjolökssotat svenskt majskycklingbröst, vår egen mango och chilichutney på färsk mango, limemarinerad gurka, avokado, granatäpple, saltrostade jordnötter, kokosris, nyplockad koriander och gräddig apelsinsås
Bricks Eatery
  • Rosastekt kalv med potatisgratäng och rödvinssky Roasted Veal with potato gratin and red wine gravy
  • Dagens fisk med kimchee-majonnäs och salladskål Today's fish with kimchee mayonnaise and cabbage
  • Gnocchi med brynt smör, salvia och pumpapuré Gnocchi with browned butter, salvia and pumpkin puree
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, lufttorkad skinka Tomato sauce, mozzarella, prosciutto
Cafe Bryggan
  • Biff Lindström med kokt potatis, skysås och persilja
Finn Inn
  • Hackebiff(fläsk) med löksky, picklad morot, lingon & kokt potatis(LF)
  • Tonfisksallad med kaprisbär, ägg, majs, tomat & vitlöksdressing (GF)(LF)
  • Vegbiff med löksky, picklad morot, lingon & kokt potatis (LF)
Höjdpunkten
  • Kyckling i currysås, serveras med ris.
  • Pocherad sejfilé med skånsk senapssås, gröna kokta ärtor och kokt potatis.
Ideon Delta
Ideon Edison
  • Matveteotto med peccorino, bakad spetskål & persilja/vitlöksolja
  • Fläskfärsbiff med persiljesmör, rödvinssky & rostad potatis
  • Kalkonlår ”koreastyle” med ”kimchi” & basmatiris
Kryddhyllan
  • Baconlindad och ostfylld kycklingfile med rödvinsås och stekt potatis
  • Panerad sejfile med dillmajonnäs
  • Böngryta med aioli
Magnus Kitchen
  • Nasi goreng med stekt ägg och chili/ingefäracremè​
Medicon Village
  • Pytt Bellman(gräddstuvad) med bakat ägg och smörgåsgurka
  • Kikärtsbiffar med Balsamico-bakade betor, potatispuré, persilje-vinaigrette och frö
  • Svenskt kycklinglår med gurkmeja, aubergine-hummus, sallad på rödbeta, tomat, rödlök, 4 skånska gryn
Scotland Yard
  • Mediterranean gratin with fetacheese, lentil and eggplant and roasted cabbage
  • Chicken in french mustardsauce with terragon and potatoe/parsnippuré
  • Kabanoss with smokey coleslaw, fried potatoes, parsnip and beets with herbcrunch
  • Lentilsoup with coconut

Onsdag

Annas Kök
  • Dagens färska fångst, brynt Sandefjordsmör, nyplockad bladpersilja, grillad savoykål, hyvlade betor, babyspenat, savoykålchips och gräslökssauterad svensk kulpotatis
Bricks Eatery
  • Ölbrässerad högrev med blomkålskräm och picklad lök Beer braised prime rib with cauliflower cream and pickled onions
  • Ostpanerad kotlett med tomatsås, ris och gremolata Cheese-breaded pork chop with tomato sauce, rice and gremolata
  • Kikärtsbiffar med vaxbönor, ädelost och rostade fröer Chickpeas patties with beans, blue cheese and roasted seeds
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, lufttorkad skinka Tomato sauce, mozzarella, prosciutto
Cafe Bryggan
  • Ragu på kycklinglårfilé, tomat & fänkål med bulgur samt aioli
Finn Inn
  • Örtstekt laxfilé med spenatcrème, marinerad zucchini & kokt potatis(GF)
  • Stekt Sremskakorv med tomat-& bönsalsa & klyftpotatis(LF)
  • Kycklingsallad med pasta, soltorkade tomater, oliver & currydressing (LF)
  • Stekt korv med tomat-& bönsalsa & klyftpotatis(LF)(GF)
Höjdpunkten
  • Färsbiff med löksky, potatismos och lingonsylt.
  • Kyckling i vin, serveras med potatismos eller ris.
Ideon Delta
Ideon Edison
  • Soppa på jordärtskocka, potatis, purjolök & crèmefraiche
  • Fiskgratäng med hummersås, purjolök & fänkål
  • Oxytterlår från Blentarp med marockanska kryddor serveras med het tomatsås, oregano & spiskummin
Kryddhyllan
  • Persiljejärpar med potatismos och gräddsås samt gele
  • Fiskgryta med rotfrukter och vitlöksaoli
  • Linsbiff a la Lindström med gräddfilspesto och bulgur
Magnus Kitchen
  • Lasagne al forno med coleslaw ​
Medicon Village
  • Raggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
  • Hel bakad kålrot serverad i skivor med linser, päron, nötter, rädisor och rucola
  • Bakad MSC-certifierad torskfilé med saffran/havtornscrème, bakad tomat, Favabönor, gryn och ärtor
Scotland Yard
  • Vegetarian burgers with jalapenomayo and roasted potatoes with vegetables
  • Loin of pork with sesame, ginger and soysauce, carrot and jasminrice
  • Fishgratin with mushrooms and whitewine and herbpotatoes
  • Cabbagesoup with rootvegetables

Torsdag

Annas Kök
  • Klassiska Wallenbergare av svensk kalv, schalottenlökssauterade gröna ärtor, våra egna rårörda lingon, krämig potatiapuré och nötbrunt smör
Bricks Eatery
  • Stekt panerad flundra med remouladsås, citron och gräslök Fried breaded flounder with remoulade sauce, lemon and chives
  • Gulaschsoppa med smetana samt en liten dessert Goulash soup with smetana and a small dessert
  • Vegetarisk moussaka med linser samt ruccolapesto Vegetarian moussaka with lentils and arugulapesto
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, N’Duja, pesto Tomato sauce, mozzarella, N'Duja, pesto
Cafe Bryggan
  • Pocherad sejfilé med hackat ägg, persilja, skirat smör & kokt potatis
Finn Inn
  • Fransk oxgryta med cornichons & rostad potatis(GF)(LF)
  • Fisksoppa med aioli, äpplekaka & vaniljsås
  • sallad med keso, blomkål, broccoli, ananas & gurka (GF)
  • Fransk gryta med cornichons & rostad potatis(GF)(LF)
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med fläsklägg och/eller fläskkorv.
  • Pannkakor med sylt och vispad grädde
  • Falukorv i ugn, serveras med potatismos.
Ideon Delta
Ideon Edison
  • Paj med fetaost & soltorkade tomater samt spenatsallad
  • Ärtsoppa med tillbehör, pannkaka & sylt
  • Pulled pork med brioche, picklad lök, chilimajjo & gurksallad
Kryddhyllan
  • Rimmad oxbringa med rotmos och senapsgrädde
  • Mozzarellagratinerad alaska pollack med grönsaksris
  • Stroganoff med quorn och champinjoner serveras med ris
Magnus Kitchen
  • Ärtsoppa med pannkakor, grädde och sylt.
Medicon Village
  • Bulgogi (Koreansk nationalrätt) med strimlad biff, svamp, basmatiris och salladslök/koriander
  • Paella med ärtor, paprika, zucchini och saffransris
  • Pannbiff med rostad kål, syrad lök, svartvinbärssky, groddar av mungbönor och rostad potatis
Scotland Yard
  • Asia curry wok with broccoli, carrots, cashew, ginger and chili
  • Organic Swedish peasoup with pork, Pancakes with sideorders
  • Jerkbaked chicken with mango and apple, dirtyrice and chilisalsa
  • Fishsoup with fennel and dill

Fredag

Annas Kök
  • "American Steakhouse" Kansas dry rub nattbakad svensk oxe, vår egen coleslaw på färsk kål och morötter, picklad rödlök, smörbakade majskolvar, vitlöksrostad svensk potatis och mustig BBQ-sky
Bricks Eatery
  • Köttfärslimpa med löksky, saltgurka och potatismos Meatloaf with oniongravy, pickled gherkin and mashed potatoes
  • Kalkoncurry med jordnötter, chiliolja och örtsallad Turkey-curry with peanuts, chili oil and herb salad
  • Samosa - Indiska piroger fyllda med potatis & ärtor, samt raita Samosa - Indian pasty filled with potatoes & peas, raita
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, N’Duja, pesto Tomato sauce, mozzarella, N'Duja, pesto
Cafe Bryggan
  • Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor, potatispuré & skirat smör
Finn Inn
  • Kalvstek med pressgurka, gelé, gräddsås & persiljepotatis(GF)
  • Räksallad med pärlcouscous, avocado, gurka, tomat & het dressing (LF)
  • Morotsspäckad limpa med pressgurka, gelé, gräddsås & persiljepotatis(GF
Höjdpunkten
  • Wallenbergare med skirat smör, potatismos, gröna kokta ärtor och lingonsylt.
  • Skånsk fläskpannkaka med lingonsylt.
Ideon Delta
Ideon Edison
  • Indiska linspannkakor med kryddstark blomkål & citroncreme
  • Nattabakad fläskbog från Ystad med rotfruktstomp, persiljesås & Linas senap
  • Panerad flundra med sauce gribiche & råstekt potatis
Kryddhyllan
  • Lammspett med tzatziki och klyftpotatis
  • Smörstekt kummelfile med kall dill och räksås serveras med kokt potatis
  • Broccoligratäng med pasta serveras med creme fraiche
Magnus Kitchen
  • Fläskfilè med potatisgratäng, paprika relish och pepparsky​
Medicon Village
  • Kryddbakad svensk fläskkarré med rostade rotfrukter och timjansky
  • Grönsaksgratäng med saffrans-picklad rättika och ärtskott
  • Panerad MSC-certifierad spättafilé, remouladsås, rödkål, äpple, pepparrot och kokt potatis
Scotland Yard
  • Vegetarian risotto with mushroom, rocketsalad and grana padano
  • Porknoisette with fetacheese, olivepotatoes, broccoli, paprika and garliccremé
  • Mexican fish and shellfish with mango, lime, chili, pitabread, roasted garlicaioli
  • Jerusalem artichokesoup with thyme