Meny vecka 16 (2018-04-16 — 04-20)

I heart bacon

Måndag

Annas Kök
  • Senapsglaserad skånsk gris från Eslöv med säsongens färska sparris, rostad morotspuré på närodlade morötter, smörslungad färskpotatis och mustig timjansky på färsk timjan toppad med pepparrotssnö
Aptiten
  • Grekiska biffar med klyftpotatis och tzatziki
Bricks Eatery
  • Kålpudding med gräddsås och lingon Cabbage pudding with cream sauce and lingonberry
  • Oxragu med svamp, persilja, lagrad ost och polenta Beef ragu with mushrooms, parsley, cheese and polenta
  • Daal- Indiska linser med mangochutney och papadom Daal-Indian lentils with mangochutney and papadom
Cafe Bryggan
  • Köttbullar med gräddsås, potatispuré, lingon och persilja
Finn Inn
  • Rödvinsbrässerad fläsknoisette med slantad chorizo, kantarellsmör & ugnsstekt potatis
  • Glasnudelsallad med champinjoner, paprika, skinka, sesamfrön & soja-& ingefäradressing (GF,LF)
  • Oumph i löksås med kantarellsmör & ugnsstekt potatis (GF
Höjdpunkten
  • Biff Lindström med skysås, inlagd gurka och lingon
  • Stekt panerad torskfilé med kall dillcréme
Ideon Delta
  • Kroppkakor med brynt smör och rårörda lingon
  • Fiskburgare med rostad potatis och chili aioli
  • Pastagratäng med mozzarella
Ideon Edison
  • Kokoskrämig kikärtscurry med spenat & blomkål samt Kryddris, syrlig råkost & rostad mandel
  • Kycklinggryta med äpple, creme fraiche, smålök & dragon
  • Karré med grön paprika & picklad chili
Kryddhyllan
  • Biff a la Lindström med skysås och ärtor
  • Fisk med tomat oliver och saffransaioli
  • Potatisbullar med stuvad spenat och stekt rotselleri
Linnérs Mat
  • Köttbullar gräddsås,pressgurka,rårörda lingon
Magnus Kitchen
  • ​Baconspäckad pannbiff med potatis, picklade rödbetor och peppargräddsås.​
  • Veckans: ​​​​​Kycklingfilè med jasminris och jordnötsås.
Medicon Village
  • Pad thai (Thailändsk nudelrätt) med kyckling, jordnötter, ägg och lime Vegetariska: Kimchistekt ris med edamamebönor, bakat ägg och japansk majonnäs
  • Dijonsenap och honungsstekt kyckling med rostade rotfrukter och citroncrème
  • Varm mexikansksallad med kotlett, paprika, spiskummin, vitlök och majs
  • Dagens soppa: (Serveras i caféet) Krämig tomat- och rotfruksoppa med chili
Nya Hilda
  • Chili sin carne med ris och nachos
  • Chili con carne med ris och nachos
  • Buffé Fresh Market 17,90/hg
  • Kyckling i röd curry med jasminris
Paolos
  • PASTA: POLLO ALLA LIGURE (kyckling, citron, svarta oliver och grädde)
  • PASTA: PUTANESCA (tomat, svarta oliver, kapris, vitlök, chili, sardeller)
  • PIZZOR: CAPRICCIOCA | DIAVOLA | SICILIANA
Scotland Yard
  • Blomkålsgryta med quorn och curry samt jasminris
  • Mandelgratinerad sejfilé med skirat smör, rostade betor och dillpotatismos
  • Kryddkorv med ajvar relish och broccoli samt stekt potatis
  • Vit sparrissoppa

Tisdag

Annas Kök
  • Crispy chicken burger på svensk kyckling från familjen Lagerbergs i Sölvesborg, serveras med våra egna ångade asiatiska burgarbröd, coleslaw på skånsk rödkål, morot, lime och vårlök, asiatisk BBQ-sås, Sriracha och färsk koriander
Aptiten
  • Stekt panerad spätta med potatis, remouladesås och sallad
Bricks Eatery
  • Fläsksida med rödkål, äpple och senapskräm Pork with red cabbage, apple and mustard cream
  • Fishcakes med skaldjurscurry och nudlar Fishcakes with shellfish curry and noodles
  • Potatis och sellerifritters med rotfruktspuré och äppelvinegrette Potatoes & celery fritters with root vegetables puré and apple vinaigrette
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, kronärtskocka, salami Tomato sauce, mozzarella, artichoke, salami
Cafe Bryggan
  • Sotat kycklingbröst med tomatsalsa och persiljepotatis
Finn Inn
  • Köttfärslimpa(blandfärs) med champinjonsås, persiljepotatis & gratinerad blomkål
  • Linssallad med räkor, ägg, rödlök & sparris (GF,LF)
  • Färslimpa med champinjonsås, persiljepotatis & gratinerad blomkål
Höjdpunkten
  • Pytt Bellman, severas med rödbetor och rå äggula
  • Dillkött med kokt potatis och saltgurka
Ideon Delta
  • Kålpudding med gräddsås och kokt potatis samt pressgurka
  • Stekt kycklingbröst med mangosalsa
  • Selleribiff med rödvinsky och stekt potatis
Ideon Edison
  • Ärtfritters med rostad broccoli & pumpakärnor
  • Stekt panerad sill med lingon, mos & rödlök
  • Biff ”curry madras” med chili & yoghurt
Kryddhyllan
  • Krämig italiensk kycklinggratäng med ris
  • Korvsauté Stroganoff med cremé fraiche, saltgurka och ris
  • Fyllda cannelloni i tomatsås
Linnérs Mat
  • Högrevsgryta bacon,tomat,picklad palsternacka,basilika cremé
Magnus Kitchen
  • ​Rotmos med fläskbog och pepparrotssås​.
  • Veckans: ​​​​​Kycklingfilè med jasminris och jordnötsås.
Medicon Village
  • Koreanskt inspirerat recept av fläsksida serverat med glasnudlar, sjögräs, syrad lök, jordnötter och koriander
  • Vegetariska: Quesadilla med ost, jalapeño, svarta bönor, spiskummin, lök, gurksallad, koriander och crèmefraiche
  • Pocherad MSC-certifierad spätta med glaserade morötter, vitvinssås och räkor
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
  • Dagens soppa: (Serveras i caféet)
Nya Hilda
  • Nudelwok med haloumi och grönsaker
  • Stekt strömming med potatispuré, skirat smör samt rårörda lingon
  • Buffé Fresh Market 17,90/hg
  • Kyckling i röd curry med jasminris
Paolos
  • PASTA: POMODORE DIAVOLA (tomatsås, soltorkad tomat, stark salami)
  • PASTA: FUNGHI POMODORE (svamp och tomat)
  • PIZZOR: BOSCAIOLA | SALUMI MISTI | PARMIGIANA
Scotland Yard
  • Grönsaksfylld zucchini med parmesantopping och quinoasallad
  • Sej och lax i hummerbuljong med dillemulsion, grön sparris
  • Het chili på högrev, paprika, chili och tomat serveras med kryddris
  • Cremé ninon

Onsdag

Annas Kök
  • Spansk fisk- och skaldjurspaella med dagens färska fisk, skaldjur från Smögen, vittvinsångade färska MSC certifierade blåmusslor, paprika, purjolök, tomat och vår egen aioli toppad med syrlig gremolata på färsk bladpersilja
Aptiten
  • Ragggmunkar med stekt fläsk och rårörda lingon
Bricks Eatery
  • Pytt i panna med stekt ägg, betor och persilja Swedish Hash with fried eggs, beets and parsley
  • Kyckling fajitas med avokadokräm, salsa och krisp Chicken fajitas with avocado cream, salsa and crisp
  • Chili på vita bönor och sötpotatis med picklad rödlök Chili on white beans and sweet potatoes with pickled red onions
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, kronärtskocka, salami Tomato sauce, mozzarella, artichoke, salami
Cafe Bryggan
  • Biff teriyaki med bambu, vattenkastanjer, minimajs och ris
Finn Inn
  • Laxfärsbiff med kavringskrutonger, vitvinssås & dillsvängd potatis
  • Stekt sremska(kryddig korv ) med stekt knaperstekt fläsk, cole slaw & klyftpotatis
  • Grekisk sallad med fetaost, picklad gurka, oliver & paprika (GF)
  • Lökpaj med grönsakscouscous
Höjdpunkten
  • Bruna bönor med stekt fläsk
  • Kycklinggryta med soltorkade tomater och ris
Ideon Delta
  • Stekt panerad fiskfilé med remoulade samt potatis
  • Oxgryta med rödvin och surkål
  • Rotfruktgryta med bulgursallad
Ideon Edison
  • Krämig polenta med rostad majs, soltorkad tomat, Bönor, färska örter & salta frön
  • Wallenbergare med brynt smör, lingon & potatispuré
  • Kycklingfilé med jordnötssås, ris & lime
Kryddhyllan
  • Helstekt fläskkotlett med rödvinssås och haricot verts
  • Paella med skaldjur, kyckling samt tomatsky
  • Oliv-och potatisomelett med ratatouille
Linnérs Mat
  • Parmesan/panko panerad kyckling limemarinerade grönsaker,curry yoghurt
Magnus Kitchen
  • ​Lasagne med coleslaw.​
  • Veckans: ​​​​​Kycklingfilè med jasminris och jordnötsås.
Medicon Village
  • Rostat urbenat kycklinglår med gräddsås, pressgurka, gelé och kokt potatis
  • Vegetariska: Helstekt rotselleri med picklad rosenkål, vassleemulsion och rostade cashewnötter
  • Marinerad karré, syrad lök, vitlökscrème, tomat- & jalapeñosås, libabröd och persilja
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
  • Dagens soppa: (Serveras i caféet)
Nya Hilda
  • Kikärtsbiffar med sesamfrö, bulgur och rödbetstzatziki
  • Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon
  • Buffé Fresh Market 17,90/hg
  • Kyckling i röd curry med jasminris
Paolos
  • PASTA: CARBONARA (pancetta, lök, grädde, svartpeppar)
  • PASTA: CREMA DI PEPERONI (tomat, paprika, örter och grädde)
  • PIZZOR: CALABRESE | TRICOLORE | QUATRO FORMAGIO
Scotland Yard
  • Provencalsk grönsaksgratäng med stekt bulgursallad med sojabönor och dill
  • Persiljejärpar med gräddsås, lingonsylt och potatispuré
  • Kai Phenang- kyckling i kokos och jordnötssmör med jasminris
  • Rostad rotfruktssoppa

Torsdag

Annas Kök
  • Viltfärsbiffar på skånsk hjort med vår egen lingongelé, krämig rotselleripuré, smörbakad svamp från Hällestad, rosmarinrostad klyftpotatis på närodlad potatis, färsk rosmarin och mustig sky med rödvin och enbär
Aptiten
  • Kåldolmar med kokt potatis, brunsås och lingon
Bricks Eatery
  • Dagens fångst med pepparotskräm, kapris och fänkål Today's catch with horseradish cream, capers and fennel
  • Kalkonlår med tomat, saffran och vita bönor Turkey with tomato, saffron and white beans
  • Frittata med getost, vaxbönor och spetskål med kikärtor Frittata with goat cheese, beans, cabbage and chickpeas
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, pulled pork Tomato sauce, mozzarella, pulled pork
Cafe Bryggan
  • Kokt rimmad oxbringa med rotfruktsstomp och sötsyrlig dillsås
Finn Inn
  • Fransk oxgryta med Dijoncrème & ugnsstekt jordens guld(GF)
  • Ärtsoppa med bog & pannkaka, sylt och grädde
  • Kycklingsallad med mango, matvete, solrosfrön & pepparrotsdressing (LF)
  • Vårrullar med ris & Rhode Island
Höjdpunkten
  • Ärtsoppa med tillbehör: pannkakor med sylt och vispad grädde
  • Falukorv i ugn, serveras med potatismos
Ideon Delta
  • Helstekt kotlettrad med rödkål och gräddsås
  • Färsbiff med tzatziki
  • Grönsaksbiff med matvetesallad
Ideon Edison
  • Spenat & ramslökssoppa med ägg 63, syrad grädde och ostscones
  • Rimmad kokt bog med rotmos & persiljesås
  • Oxragu med tomatsås, grana padana & pasta
Kryddhyllan
  • Färsbiff med kokt potatis samt brunsås
  • Stekt kycklinglårfilé med ugnsrotsaker och tomatsås
  • Blomkål-och kikärtsbiff med gräddfil och råris
Linnérs Mat
  • Sesam/soja glacerade revben sallad på rödkål,gurka,ingefära,koriander,chipotlemajo,jordnötter
Magnus Kitchen
  • ​Skånsk oxgryta med potatismos och saltgurka.​
  • Veckans: ​​​​​Kycklingfilè med jasminris och jordnötsås.
Medicon Village
  • Dansk flaeskesteg med rödkål, sockerstekt potatis, äppelmos och skysås Vegetariska: Mandelpanerad jordärtskocka med dragonsmaksatt Sveciaostcrème, örtsallad och potatispuré
  • Soppa på nässlor och spenat med kycklingfrikadeller samt citronmarängpaj
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
  • Dagens soppa: (Serveras i caféet)
Nya Hilda
  • Vegetarisk lasagne med aubergine och fetaost
  • Helstekt fläskkarré med äppelcidersky, potatis stomp och stekt squash & äpplen
  • Buffé Fresh Market 17,90/hg
  • Chili på högrev med guacamole, nachos och kålsallad
Paolos
  • PASTA: SALSICCIA AL SUGO (tomat,vitt vin, salsiccia)
  • PASTA: CEREMA DI ZUCCA E ROCCULA (pumpa, grädde, roccula)
  • PIZZOR: QUATRO STAGIONI | SALMONE FUMICATO | MOZZARELLA DI BUFFOLA
Scotland Yard
  • Nasi Goreng med bönor, färsk vitkål, ägg och broccoli samt rostad paprikacremé
  • Krav ärtsoppa, Eko pannkakor med restaurangens tillbehör
  • Schnitzel med rödvinssky, potatisgratäng och brynta bönor med lök
  • Skogssvampsoppa med timjan och vitlök

Fredag

Annas Kök
  • ”American steakhouse” med grillad ryggbiff, ugnsbakade körsbärstomater, färska brytbönor och mustig rödvinssky toppad med färsk rosmarin. Serveras med valfritt alternativ; Cheddargratinerad potatisgratäng eller amerikansk ”Mac n � Cheese
Aptiten
  • Dansk flaeskestek med stekt potatis, rödkål och brunsås
Bricks Eatery
  • Schnitzel med sky, ramslöksmör och gröna bönor Schnitzel with gravy, ramson butter and green beans
  • Gryta med kyckling, fläsk, jordnötter och chili Casserole with chicken, pork, peanuts and chili
  • Mapo Tofu- Stir fry med tofu, salladslök och sichuanpeppar Mapo Tofu- Stir fry with tofu, salad and sichuan pepper
  • Pizza: Tomatsås, mozzarella, pulled pork Tomato sauce, mozzarella, pulled pork
Cafe Bryggan
  • Pankotorsk med kokt potatis och koriander-gurkmayo
Finn Inn
  • Wallenbergare(kalv)) med mos, gräddsås, ärtor & lingon
  • Quinoasallad med blomkål, sojabönor & serranoskinka (GF)
  • Falafel med skysås & potatismos
Höjdpunkten
  • Helstekt fläskkarré med enbärssås och svartvinbärsgelé
  • Biff Stroganoff, serveras med ris och créme fraiche
Ideon Delta
  • Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
  • Fiskgryta med saffransaioli
  • Falafel med blomkålstabbouleh
Ideon Edison
  • Halloumigryta med tomat, pumpa och spetskål
  • Fläsksida med katrinplommonglace & timjanrostad klyftpotatis
  • Marockansk fiskgryta med pumpa, aprikoser, ingefära, kanel, mandel & saffranaioli
Kryddhyllan
  • Cevapcici med potatispuré samt ajvar relish och saltgurka
  • Sesamstekt fiskfilé med ugnsstekta rotsaker samt sweechiliyoghurt
  • Spenatpolenta med ugnsstekta rotsaker
Linnérs Mat
  • Rapsgris kotlett ramslökssmör,betor,rostad mandel,kapris
Magnus Kitchen
  • ​Schnitzel med potatis, rödvinssky​, citron och ansjovis.
  • Veckans: ​​​​​Kycklingfilè med jasminris och jordnötsås.
Medicon Village
  • Äppelbakad MSC-certifierad torskrygg med grönärtspuré, dill och citrongurka
  • Vegetariska: Röd linsgryta med spiskummin, vitlök, rökt paprika, surdegsbröd och gräddfil
  • Lammfärs köttbullar med tagliatelle, valnötspesto, picklad morot och brynt smör
  • Dagens sallad med huvudtillbehör (Kött, fisk eller skaldjur)
  • Dagens soppa: (Serveras i caféet)
Nya Hilda
  • Falafel med tzatziki, bulgur sallad och gurka
  • Kyckling filé med potatisgratäng, stekta grönsaker och chili bearnaisesås
  • Buffé Fresh Market 17,90/hg
  • Chili på högrev med guacamole, nachos och kålsallad
Paolos
  • PASTA: RAGU DI MANZO (högrev, tomat, örter)
  • PASTA: VELLUTATA DI FUNGHI (svamp, grädde och örter)
  • PIZZOR: FUNGHI E COPPA | BRESAOLA | CAPRINA
Scotland Yard
  • Vegetarisk grönsaksbiff med waldorfsallad och syrade rotsaker
  • Rimmad lax och potatislåda med strimlad purjolök och dill
  • Rostbiff med potatissallad, friterad lök och chilimarinerade gurkor
  • Fänkålsoppa med vårlök och dill