Boggryta
- Bog eller skinka
- Hel bit ingefära
- 2 purjolökar
- 1 paprika
- 2 stånd broccoli
- 2 hg champinjoner
- 1 tsk potatismjöl
- Kinesisk soja
- Koka fläsket med lite salt och en bit hel ingefära i ca en halv timme (behöver inte vara helt genomkokt.)
- Tag upp köttet och låt det kallna.
- Skär köttet i tärningar.
- Skär broccoli, purjolök och paprika i bitar.
- 1 kaffekopp olja och en tsk salt hettas upp riktigt varmt. Fräs köttet ett par minuter, tills det fått lite färg.
- Lägg i grönsakerna efterhand och låt fräsa tills de känns mjuka.
- Blanda 1 tsk potatismjöl i ½ kkp vatten. Häll redningen i grytan. Rör om.
- Låt det hela få ett uppkok. Smaka av med kinesisk soja.
- Servera med ris.