Kyckling med spenat, citron och grädde
2-3 personer
- 2 kycklingfileer, strimlade
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- saften av en citron (riv av skalet först)
- 1 paket fryst hel bladspenat
- 1½ dl vispgrädde
- 2 - 3 dl vatten
- 1½ msk outspädd flytande kycklingfond
- skal av en citron
- en halv kruka basilikablad, strimlade
- Tina spenaten. Krama ur den ordentligt. Hetta upp en stekpanna till medelstark temperatur. Häll i några matskedar olivolja. Bryn kycklingstrimlorna.
- Sänk värmen. Låt vitlök och lök bli mjuk och genomskinlig. Den ska inte brynas. Pressa över citronsaften och låt koka in lite. Lägg i spenaten och blanda runt.
- Tillsätt grädde, vatten och kycklingfond. Låt koka ihop lite. Tilsätt det strimlade citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sist de strimlade basilikabladen.
- Servera med pasta, ris eller couscous.