Fisk Leonardo
6 pers
- 6 stora fileer rödspätta, ca 8 hg
- 2 hg räkor till garnering
Buljong
- 1 fiskbuljongtärning
- lagerblad
- 6 vitpepparkorn
- 1 skiva gul lök
- 1 krm timjan
- några färska persiljestjälkar
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin eller citronsaft
Duxelles
- 2 hg champinjoner
- 3 schalottenlökar eller gul lök
- salt och peppar
Sås
- Fiskbuljongen
- 2 tsk smör
- 2 tsk mjöl
- 3 dl vispgrädde
- Sila buljongen.
- Salta lite på fisken, lägg i duxelles och lägg fisken på en smord eldfast form.
- Häll på lite av buljongen och täck over med folie, mitten av ugnen 200 grader i ca 15 minuter.
- När fisken är färdig, häll over såsen och servera med ris.