Färserade grönpepparbiffar

Allt om Mat (förmodligen)
4-6 personer
Sås
  1. Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den.
  2. Stek dem snabbt i en het stekpanna så att de får fin färg men fortfarande är röda och halvråa inuti. Stek aldrig för många samtidigt i panna, resultatet blir bra mycket bättre med några få. Lägg biffarna på eldfast fat med rätt höga kanter. Salta lätt över biffarna när alla är stekta.
  3. Gör såsen i samma stekpanna. Lägg smöret och fräs snabbt upp den avrunna grönpepparn där. Tillsätt under hand och skvättvis först tunn grädde, sedan soja, vispgrädde och den med mjöl utvispade gräddfilen. Sänk värmen så snart såsen kokar upp och vispa hela tiden. Låt såsen koka ihop några minuter innan den smakas av med pressad citron och salt.
  4. Se till att det blir rikligt av den härliga såsen. Slå den över biffarna och sätt in i 225 gradig ugn. Låt biffarna sjuda i såsen knappt 15-20 minuter, medan potatisen kokar..
  5. Servera de förödande goda biffarna garnerade med finklippt persilja eller med några fräscha gröna pepparkorn. Gott till rätten är alla slags nykokta nudlar, kokt eller pressad potatis eller ris. Fräsch grönsallad eller pressgurka smakar också väldigt bra till biffarna.