Sparrisrisotto

Risotto från Tarek Taylor
Tarek Taylor web
Till 4 personer
  1. Hacka löken och vitlöken fint. Skär sparrisen i centimeterstora bitar — spara ca 5 cm av toppen och lägg undan så länge.
  2. Fräs lök, vitlök, sparris och risottoris i 1 msk smör. Rör om så att det inte får färg.
  3. När riset har blivit lite genomskinligt häller du på vinet och låter det koka in i ungefär en minut.
  4. Späd riset med kokande varmt vatten eller bujong, lite i taget, och håll det småkokande under ständig omrörning. När riset är al dente, mjukt med en spänstig kärna, är det klart. Beroende på rissort tar det 18-20 minuter.
  5. Tillsätt parmesanost, persilja, vitvinsvinäger och rör om. Klicka i resten av smöret och salta lite om det behövs. Ta gärna några varv med pepparkvarnen.
  6. Skiva sparriskonpparna tunt på längden och använd dem som garnityr.